Hovězí srdce na smetaně
110 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOcet kvasný lihový
- 50gramůHořčice
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1000gramůHovězí srdce
- 100gramůTuk
- 250gramůZelenina kořenová
- 3gramyDivoké koření celé
- 30gramůSůl
- 30gramůCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 50gramůCitrony
- 100gramůCibule
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu a v tekoucí vodě dobře propereme.
- 2Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme lehce na tuku. Přidáme srdce, sůl, divoké koření a omytý, na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení srdce obracíme a doléváme teplou vodou.
- 3Měkké srdce vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, přilijeme mléko a vlažnou vodu a dobře rozšleháme. Nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 4Během varu přidáme hořčici a smetanu, omáčku dochutíme octem, přisladíme, přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.
- 5Při podávání srdce krájíme na tenčí plátky a přeléváme je omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.