Hovězí srdce na smetaně

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu a v tekoucí vodě dobře propereme.
  • 2
    Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme lehce na tuku. Přidáme srdce, sůl, divoké koření a omytý, na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení srdce obracíme a doléváme teplou vodou.
  • 3
    Měkké srdce vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, přilijeme mléko a vlažnou vodu a dobře rozšleháme. Nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 4
    Během varu přidáme hořčici a smetanu, omáčku dochutíme octem, přisladíme, přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.
  • 5
    Při podávání srdce krájíme na tenčí plátky a přeléváme je omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.