Hovězí steak s bylinkami
65 min.
Ingredience
- 1500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1hrnekVíno portské
- 4lžíceKapary
- 1lžíceSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 1hrnekRajčata Cherry
- 4lžíceŘeřicha
- 4lžícePažitka
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
864 mg
Cukr
90 mg
Postup přípravy
- 1Naporcujeme očištěné hovězí steaky na stejně velké díly a v hrnci rozpálíme máslo. Steaky v něm zprudka opečeme a zalijeme je vínem, osolíme, opepříme a vložíme je do vyhřáté trouby na 200˚C.
- 2Steaky pečeme asi 30 minut, poté necháme asi 15 minut odstát. Mezitím do hrnce nalijeme zbytek vína, přivedeme k varu a maso jím zalijeme.
- 3Nakrájené kapary smícháme s řeřichou, pažitkou a rozetřeme na hovězí steaky. Talíř ozdobíme hlávkových salátem a cherry rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.