Hovězí steak s grilovanými bramborami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
59 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
168 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, neloupeme, pokrájíme na plátky, špenát omyjeme a necháme okapat. Máslo rozpustíme, maso osolíme a opepříme.
  • 2
    Ve vodní lázni umícháme žloutky, ocet a 30 ml vody. Zahříváme do cca 80°C, dokud není omáčka nadýchaná, poté vmícháme máslo, estragon, sůl a pepř. Plátky brambor potřeme olejem, osolíme a opepříme, dáme grilovat na rozpálenou grilovací pánev. Grilujeme 5 minut z každé strany, poté odložíme stranou, do pánve dáme steaky a grilujeme po 4 minutách z každé strany. Grilované maso servírujeme s brambory a špenátem, přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.