Hovězí steak s grilovanými bramborami
35 min.
Ingredience
- 1030mililitrůVoda pitná
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůOcet bílý vinný
- 125gramůMáslo čerstvé
- 10gramůEstragon
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 800gramůBrambory
- 150gramůBaby špenát
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
59 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, neloupeme, pokrájíme na plátky, špenát omyjeme a necháme okapat. Máslo rozpustíme, maso osolíme a opepříme.
- 2Ve vodní lázni umícháme žloutky, ocet a 30 ml vody. Zahříváme do cca 80°C, dokud není omáčka nadýchaná, poté vmícháme máslo, estragon, sůl a pepř. Plátky brambor potřeme olejem, osolíme a opepříme, dáme grilovat na rozpálenou grilovací pánev. Grilujeme 5 minut z každé strany, poté odložíme stranou, do pánve dáme steaky a grilujeme po 4 minutách z každé strany. Grilované maso servírujeme s brambory a špenátem, přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.