Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
5 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
118 mg
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na jeden a půl až dva centimetry silné steaky, které naklepeme, potřeme částí oleje, opepříme a osolíme.
- 2Steaky vložíme do rozpálené pánve bez oleje a opekáme je z každé strany nejprve 3 minuty a potom ještě 1 minutu.
- 3V míse promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, zbylý olej, citronovou šťávu, pepř s sůl.
- 4Opečené maso dáme do připravené marinády a necháme z každé strany 4 minuty marinovat. Potom steaky nakrájíme šikmo přes vlákna na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.