Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
5 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
118 mg
Cukr
155 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na jeden a půl až dva centimetry silné steaky, které naklepeme, potřeme částí oleje, opepříme a osolíme.
  • 2
    Steaky vložíme do rozpálené pánve bez oleje a opekáme je z každé strany nejprve 3 minuty a potom ještě 1 minutu.
  • 3
    V míse promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, zbylý olej, citronovou šťávu, pepř s sůl.
  • 4
    Opečené maso dáme do připravené marinády a necháme z každé strany 4 minuty marinovat. Potom steaky nakrájíme šikmo přes vlákna na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.