Hovězí steaky s karí
12 min.
Ingredience
- 2lžíceMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKari koření
- 4lžíceŘeřicha
- 4lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 800gramůHovězí svíčková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
212 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sojovou omáčku, karí, jednu lžíci oleje, med a pepř. Ve směsi osolené steaky obalíme a necháme je marinovat 25 minut při pokojové teplotě. Několikrát promícháme.
- 2V pánvi rozpálíme zbylý olej, vložíme steaky a opékáme prudce, po obou stranách asi 3 minuty. Maso by mělo uvnitř zůstat růžové.
- 3Maso upravíme na mísu, ozdobíme řeřichou nasekanou nahrubo a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.