Hovězí stroganoff s hříbky
30 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 2kusyCibulka jarní
- 6kusůOkurky nakládané
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOcet vinný
- 240gramůHříbky čerstvé
- 150mililitrůJogurt bílý
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceHořčice francouzská
- 1lžícePažitka
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou pálivou paprikou.
- 2V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, maso na nějm ze všech stran orestujeme. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Okurky rozkrájíme na drobné kostičky.
- 4Na pánev s vypečeným omastkem přidáme jarní cibulku, kousky okurek a orestujeme je. Zalijeme bílým vínem, přidáme vinný ocet, na plátky nakrájené a očištěné hříbky, bílý jogurt, zeleninový vývar, 4 minuty povaříme, dokud není omáčka hustá. Přimícháme francouzskou hořčici a opečené kousky masa, promícháme.
- 5Ihned servírujeme na připravené talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.