Hovězí svíčková mechoui
220 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyHovězí svíčková
- 4lžíceOlej olivový
- 175gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 3lžičkyKmín mletý
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKari koření
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
296 mg
Cukr
151 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a do masa uděláme nožem zářezy. Maso vložíme do pekáče.
- 2V misce smícháme olivový olej, máslo, najemno nasekaný česnek, mletou papriku, mletý kmín, najemno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, skořici, kari. Promícháme tak, aby vznikla pasta. Hotovou pastou pak důkladně potřeme celé maso v pekáči, pastu vetřeme i do zářezů.
- 3Maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut, pak ho podlijeme vodou a za občasného podlévání pečeme dalších 180 minut.
- 4Po upečení maso vyjmeme, nakrájíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.