Hovězí svíčková mechoui

220 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
296 mg
Cukr
151 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a do masa uděláme nožem zářezy. Maso vložíme do pekáče.
  • 2
    V misce smícháme olivový olej, máslo, najemno nasekaný česnek, mletou papriku, mletý kmín, najemno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, skořici, kari. Promícháme tak, aby vznikla pasta. Hotovou pastou pak důkladně potřeme celé maso v pekáči, pastu vetřeme i do zářezů.
  • 3
    Maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut, pak ho podlijeme vodou a za občasného podlévání pečeme dalších 180 minut.
  • 4
    Po upečení maso vyjmeme, nakrájíme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.