Hovězí svíčková na divoko
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 500gramůHovězí svíčková
- 1lžíceDivočina
- 500gramůRajčata
- 2litryVoda pitná
- 8decilitrůVývar z hovězích kostí
- 2stroužkyČesnek
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka. Osmahneme ji spolu s nakrájenou paprikou v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme na malé kostky pokrájené maso, ochutíme solí, pepřem, vsypeme koření na divočinu. Vše dohromady chvilku opékáme.
- 2Rajčata přelijeme horkou vodou, potom studenou, sloupneme je a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme rajčata do hrnce k masu, zalijeme vývarem a posypeme prolisovaným česnekem. Pod pokličkou dusíme přibližně 40 - 50 minut do měkka. Dochutíme citrónovou šťávou a stáhneme ze sporáku.
- 3Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme vhodnou přílohu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.