Hovězí svíčková na portském víně
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kilogramHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 450gramůVíno portské
- 150mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
419 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
- 2V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak na maso položíme snítky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Po upečení maso vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
- 3Na pánvi rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, zbytek rozmarýnu a orestujeme.
- 4Pak do pánve nalijeme portské víno a prudce povaříme. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přilijeme hovězí vývar a opět tekutinu svaříme na polovinu. Nakonec z omáčky vyjmeme rozmarýn a přimícháme máslo.
- 5Maso krájíme na plátky a servírujeme přelité omáčkou z portského vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.