Hovězí svíčková na portském víně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
419 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
  • 2
    V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak na maso položíme snítky rozmarýnu a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Po upečení maso vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, zbytek rozmarýnu a orestujeme.
  • 4
    Pak do pánve nalijeme portské víno a prudce povaříme. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přilijeme hovězí vývar a opět tekutinu svaříme na polovinu. Nakonec z omáčky vyjmeme rozmarýn a přimícháme máslo.
  • 5
    Maso krájíme na plátky a servírujeme přelité omáčkou z portského vína.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.