Hovězí svíčková na žampionech
35 min.

Ingredience
- 300gramůHovězí svíčková
- 100gramůCibule
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 25mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůHořčice
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme okapané plátky nakládaných žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
- 2Maso nakrájíme na tenčí plátky, v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. K masu přidáme cibuli s žampiony, zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme smetanu. Provaříme, promícháme a odstavíme.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.