Hovězí svíčková po alsasku
75 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 200gramůTuřín
- 100gramůPórek
- 200gramůKapusta hlávková
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 400gramůBrambory
- 400mililitrůVíno červené
- 750mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůKřen
- 100gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso naložíme do vína spolu s očištěnou, nakrájenou zeleninou (kromě brambor) a necháme marinovat do druhého dne. Maso vyjmeme, osušíme a do marinády přilijeme vývar. Vaříme asi 30 minut. Potom přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Maso rychle opečeme na másle a přidáme k zelenině. Vše povaříme dalších 15 minut. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Podáváme s vařenou zeleninou a nastrouhaným křenem smíchaným s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.