Hovězí svíčková s čočkovým salátem
70 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 5gramůEstragon
- 12gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 160gramůČočka zelená Puy
- 15gramůMrkev kořen
- 15gramůPetržel kořen
- 15gramůCeler bulvový
- 20gramůCibule
- 15gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Z hovězího masa nakrájíme plátky, posypeme estragonem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
- 2Předem namočenou (nebo předvařenou) čočku uvaříme téměř do měkka, scedíme.
- 3Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, přidáme čočku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou hovězího vývaru a podusíme, než se vývar úplně odpaří.
- 5V jiné pánvi osmahneme plátky masa z obou stran, podle chuti osolíme a opepříme. Maso upravíme na talíře, doplníme čočkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.