Hovězí svíčková v zeleném pepři
60 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 175mililitrůMelasa
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaBazalka
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOcet vinný
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1lžícePažitka
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
3 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
538 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.
- 2V míse smícháme melasu, vinný ocet, pepř, nadrcený zelený pepř, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bazalku, na jemno nakrájenou chilli papričku a promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme olej, maso vyjmeme z marinády a ze všech stran opečeme na pekáči.
- 4Pak pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
- 5Výpek z masa slijeme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet a krátce povaříme, pak přilijeme zeleninový vývar, 3 lžíce marinády a 10 minut na mírném ohni povaříme.
- 6Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.