Hovězí svíčková v zeleném pepři

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
3 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
538 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.
  • 2
    V míse smícháme melasu, vinný ocet, pepř, nadrcený zelený pepř, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bazalku, na jemno nakrájenou chilli papričku a promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme olej, maso vyjmeme z marinády a ze všech stran opečeme na pekáči.
  • 4
    Pak pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
  • 5
    Výpek z masa slijeme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet a krátce povaříme, pak přilijeme zeleninový vývar, 3 lžíce marinády a 10 minut na mírném ohni povaříme.
  • 6
    Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.