Hovězí svíčková Yakitori na grilu
30 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí svíčková
- 20gramůSezam - semena
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5kusCibule červená
- Omáčka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePepř černý mletý
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 1decilitrOmáčka sójová
- 3lžíceKečup ostrý
- 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 5lžicOmáčka ústřicová
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme omáčku, kterou udržujeme až do podávání teplou.
- 2Omáčka: do kastrůlku dáme jednu lžíci másla, přidáme pepř, oloupaný a prolisovaný česnek, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a všechny suroviny povaříme přibližně 2 minuty. Potom přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, kečup, worcesterskou omáčku, přisypeme cukr. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku vaříme asi 10 minut. Stáhneme z ohně, vložíme do kastrůlku 2 lžíce másla a dobře promícháme, aby se rozpustilo; omáčka nám příjemně zhoustne.
- 3Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Maso nakrájíme na malé kousky, které na grilu opečeme po obou stranách.
- 4Opečené maso napíchneme na libovolná napichovátka a naaranžujeme na talíře. Na každý talíř přidáme připravenou pikantní omáčku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Maso posypeme sezamovými semínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.