Hovězí svíčková Yakitori na grilu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme omáčku, kterou udržujeme až do podávání teplou.
  • 2
    Omáčka: do kastrůlku dáme jednu lžíci másla, přidáme pepř, oloupaný a prolisovaný česnek, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a všechny suroviny povaříme přibližně 2 minuty. Potom přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, kečup, worcesterskou omáčku, přisypeme cukr. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku vaříme asi 10 minut. Stáhneme z ohně, vložíme do kastrůlku 2 lžíce másla a dobře promícháme, aby se rozpustilo; omáčka nám příjemně zhoustne.
  • 3
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Maso nakrájíme na malé kousky, které na grilu opečeme po obou stranách.
  • 4
    Opečené maso napíchneme na libovolná napichovátka a naaranžujeme na talíře. Na každý talíř přidáme připravenou pikantní omáčku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Maso posypeme sezamovými semínky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.