Hovězí tokáň na smetaně
80 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 150gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1decilitrVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a vše podusíme.
- 2Omyté maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, okořeníme a vložíme na cibuli. Přidáme česnek utřený se solí, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, dochutíme špetkou majoránky a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.