Hovězí v pršutu
70 min.
Ingredience
- 1400gramůHovězí svíčková
- 10gramůSůl
- 40gramůTymián čerstvý
- 20gramůCitronová kůra
- 1decilitrOlej olivový
- 1kilogramBrambory
- 500gramůProsciutto sušené
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
104 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou rozdělíme na 3 kusy. Smícháme olej, tymián, citronovou kůru, sůl a pepř a vzniklou směsí bohatě natřeme maso. Obalíme plátky pršutu a pevně ovážeme nití. Grilujeme za častého otáčení 30 minut, potom přendáme do alobalu, zabalíme a necháme 10 minut dojít. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na silné plátky, osušíme, potřeme zbylou olejovou směsí z masa a ogrilujeme na alobalovém tácu dozlatova z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.