Hovězí v těstu na pivě
195 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1špetkaSůl
- 900gramůHovězí libové
- 2špetkyBobkový list
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián sušený
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůMáslo čerstvé
- 65mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se semínky, pepřem, solí a kousky masa. Obalené maso smažíme na oleji asi 4 minuty ze všech stran. Poté ho položíme do ohnivzdorné mísy.
- 2Orestujeme plátky cibule, dva prolisované stroužky česneku, za 2 minuty přidáme pivo, worcester, bobkový list, tymián a cukr. Po 3 minutách směs nalijeme na maso a dusíme ho v troubě 2 hodiny na 160 stupňů C.
- 3Žampiony rozpůlíme a restujeme na oleji, pak je přisypeme k masu.
- 4Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tymiánem a pepřem podle chuti. Přimícháme máslo, vodu a po hnětení těsto vyválíme a položíme do navlhčené mísy a uprostřed propíchneme. Pečeme dalších 30–40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.