Hovězí válečky na rajčatech a smetaně
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůHovězí maso přední
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyRajčata
- 30gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
646 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso umeleme a přidáme česnek utřený se solí, pepř, vejce a vodu. Vše dobře prohněteme.
- 2Ze směsi tvarujeme menší válečky a zprudka je opékáme na malém množství oleje.
- 3Opečené válečky vyjmeme z pánve, do výpeku přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji a přisypeme mletou papriku. Potom do pánve přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Zeleninu krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Vložíme opečené válečky a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.