Hovězí vařené na mrkvi
150 min.
Ingredience
- 1,75kilogramyHovězí kýta
- 2kusyCibule
- 8kusůHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 1kusSkořice celá
- 2lžíceCukr třtinový
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusPastinák
- 0,5kusTuřín
- 25gramůTuk
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
39 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do velké pánve dáme pokrájené hovězí maso na plátky, přidáme rozčtvrcené cibule, bobkové listy, hřebíčky, skořici, cukr, vodu, aby pokryla maso. Přivedeme vše do varu, odebereme z povrchu pěnu, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu.
- 2Přidáme pokrájenou mrkev, tuřín, pórek, pastinák, přikryjeme pokličkou a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké.
- 3Poté odebereme 3 dl vývaru z pánve, smícháme tuk s moukou a vmícháme do vývaru. Uvedeme do varu, přidáme sůl, hořčici, pepř a podáváme omáčku k hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.