Hovězí vemínko po španělsku
110 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí vemeno
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 3kusyPaprika červená
- 5kusůRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceKečup
- 2lžícePetržel - nať
- 130gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
51 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vemínko vcelku uvaříme ve slané vodě, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky.
- 2Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme kousky a prolisujeme česnek.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém dozlatova z obou stran opečeme plátky vemínka. Přendáme je do jiné nádoby a na másle v pánvi opečeme cibuli. Když zrůžoví, přidáme proužky papriky, rajčata, česnek, kečup, vrátíme zpět kousky vemínka a vše osolíme. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut.
- 4Podáváme posypané zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.