Hovězí vemínko smažené v těstíčku
155 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí vemeno
- 60gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 400gramůBramborová kaše
- 20gramůPetržel kudrnka
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
46 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vemínko očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Osolíme, přidáme celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a celou cibuli. Vaříme zvolna nejméně dvě hodiny, až bude vemínko měkké. Do mísy nasypeme mouku, posekanou petrželku, přidáme vejce, promícháme, naředíme pivem a vymícháme těstíčko. Vemínko nakrájíme na plátky, namočíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- 2Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.