Hovězí vývar Alagier
90 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůHrášek
- 3,33mililitryVoda pitná
- 1,67lžičkySůl
- Minutkový hovězí vývar [50236]
- 166,67gramůCeler bulvový
- 1,67kusyCibule
- 833,33gramůHovězí maso přední
- 83,33gramůKuřecí krk
- 83,33gramůKuřecí křídla
- 1,67kusyMrkev kořen
- 0,83lžičkaPepř černý celý
- 1,67kusyPetržel kořen
- 1,67kusyPórek
- 1,67lžíceSůl
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 3,33litryVoda pitná
- 133,33gramůŽaludky drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí jemně nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, promícháme se solí a dáme do menšího kastrolu podusit. Zalijeme vodou, přidáme čerstvý vyloupaný hrášek a na mírném ohni vše dusíme do vyvaření tekutiny asi 10 minut.
- 2Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkým minutkovým hovězím vývarem a servírujeme.
- 4Minutkový hovězí vývar [50236]:
- 5Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky, křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.