Hovězí vývar Alagier

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí jemně nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, promícháme se solí a dáme do menšího kastrolu podusit. Zalijeme vodou, přidáme čerstvý vyloupaný hrášek a na mírném ohni vše dusíme do vyvaření tekutiny asi 10 minut.
  • 2
    Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkým minutkovým hovězím vývarem a servírujeme.
  • 4
    Minutkový hovězí vývar [50236]:
  • 5
    Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky, křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.