Hovězí vývar Celestine
100 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 60gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- Minutkový hovězí vývar [50236]
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1lžíceSůl
- 100gramůCeler bulvový
- 500gramůHovězí maso přední
- 50gramůKuřecí krk
- 50gramůKuřecí křídla
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 80gramůŽaludky drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Umytou a osušenou petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko a vše promícháme v řídké hladké těsto. Z těsta upečeme na oleji tenké palačinky. Upečené je stočíme, stočené překrájíme napříč na stejnoměrné širší nudle. Ty pak spolu s nakrájenou petrželovou natí vkládáme do jednotlivých porcí horkého hovězího vývaru těsně před podáváním.
- 3Minutkový hovězí vývar [50236]:
- 4Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.