Hovězí vývar s drožďovými nočky
60 min.
Ingredience
- 30gramůCeler řapíkatý
- 30gramůPetržel kořen
- 10gramůDroždí
- 15gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůMrkev kořen
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 0hrstMuškátový květ
- 0hrstPetržel - nať
- 0špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
949 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí vývar spolu s kořenovou zeleninou uvedeme do varu.
- 2Rozšleháme si vejce spolu se solí, přidáme rozdrobené droždí, muškátový květ a smícháme se strouhankou a moukou, dokud nevznikne těsto. Z těsta vyrobíme menší kuličky, které ve vroucím vývaru pozvolna 5 min. vaříme.
- 3Polévku ozdobíme petželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.