Hovězí vývar s masem a bramborami
35 min.
Ingredience
- 1250mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůBrambory
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 100gramůHovězí maso vařené
- 1kusMrkev kořen
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, očištěné houby nakrájíme na plátky a obojí zalijeme v hrnci částí vroucího vývaru. Osolíme a uvaříme doměkka.
- 2Potom přilijeme zbylý vývar, přidáme na kostičky nakrájené vařené maso, mrkev a celer z vývaru a chvíli povaříme.
- 3Polévku při podávání ozdobíme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 11. 9. 2015
Hovězí vývar s masem a bramborami
Hovězí vývar s masem a bramborami jsem uvařila především kvůli synovi. Hned na začátku jsem si nakrájela maso na menší kousky, aby se uvařily rychleji a povedlo se, stejně jako celá polévka, které náš syn snědl plný talíř. Hovězí vývar znám spíše s nudlemi, ale brambory a houby mě mile překvapily. Polévka byla hutnější a více zasytila.