Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
579 mg
Cukr
212 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyté a rozsekané kosti a opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme nové koření, celý pepř a cibuli a nejméně 2-3 hodiny pozvolna vaříme.
  • 2
    Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.
  • 3
    Uvařené maso a kořenovou zeleninu vyjmeme a po vychlazení nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Nakonec vývar procedíme přes hustý cedník.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a zeleninou vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.