Hovězí vývar s masem a zeleninou (zesílený)
170 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 0,2gramPepř černý celý
- 300gramůHovězí maso přední
- 3litryVoda pitná
- 450gramůKosti hovězí řídké
- 20gramůSůl
- 0,2gramNové koření celé
- 200gramůZelenina kořenová
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
579 mg
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omyté a rozsekané kosti a opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme nové koření, celý pepř a cibuli a nejméně 2-3 hodiny pozvolna vaříme.
- 2Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.
- 3Uvařené maso a kořenovou zeleninu vyjmeme a po vychlazení nakrájíme na kostičky.
- 4Nakonec vývar procedíme přes hustý cedník.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a zeleninou vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.