Hovězí vývar s pórkem
170 min.
Ingredience
- Hovězí vývar z kostí
- 2kusyCibule
- 250gramůCeler bulvový
- 350gramůHovězí oháňka
- 350gramůHovězí žebra
- 350gramůKosti hovězí morkové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPepř 4 barev
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 2lžičkySůl
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyMrkev kořen
- 250gramůPórek
- 2centilitryKoňak Armaňak
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1711 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
123 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
22 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek s mrkví očistíme a omyjeme. Pórek pokrájíme na tenké kroužky, mrkev pokrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu za občasného míchání podusíme (4-6 minut). Potom přilijeme 1 litr čistého hovězího vývaru z kostí, 2 cl koňaku, vývar pomalu povaříme ještě 6-8 minut a podáváme.
- 2Hovězí vývar z kostí [27725]:
- 3Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
- 4Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
- 5Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.