Hovězí vývar s pravými hříbky
175 min.
Ingredience
- Hovězí vývar z kostí
- 2kusyCibule
- 250gramůCeler bulvový
- 350gramůHovězí oháňka
- 350gramůHovězí žebra
- 350gramůKosti hovězí morkové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPepř 4 barev
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůHouby čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1centilitrGriotka
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1712 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
129 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé pravé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2V hrnci rozpálíme máslo s olejem a hřiby podusíme. Ochutíme je solí, bílým pepřem, promícháme a zalijeme scezeným čistým vývarem z kostí.
- 3Když se polévka začne vařit, přidáme 1 cl třešňovice a pomalu vaříme 5-7 minut. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a každou porci vývaru posypeme špetkou pokrájené petrželky.
- 4Hovězí vývar z kostí [27725]:
- 5Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
- 6Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Potom ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
- 7Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.