Hovězí vývar s tyrolskými knedlíčky a krupicovými nočky
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 55gramůMáslo čerstvé
- 3kusyŽemle tuková
- 3špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůPšeničná krupice
- 1lžičkaOlej olivový
- 1litrHovězí vývar základní
- 0,13litrMléko plnotučné
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
780 mg
Cukr
870 mg
Postup přípravy
- 1Knedlíčky:
- 2Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slaninou nakrájenou na kostičky osmahneme na lžičce rozpáleného másla dokřupava. Omytou petrželku najemno nasekáme. Žemle nakrájíme na tenké plátky. Zahřejeme mléko, přelijeme jím žemle, přidáme směs slaniny a cibule, jedno vejce, petrželku a mouku. Uhněteme těsto a necháme cca 15 min. odpočinout.
- 4Nočky:
- 5Zbytek másla utřeme do pěny. Ochutíme zbytkem soli, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme postupně vejce a krupici. Těsto necháme cca 15 min. odpočinout v lednici. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky. Rozložíme je na olejem pokapaný talíř a vrátíme ještě na 10 min. do lednice. Poté nočky vložíme do mírně osolené vroucí vody a nezakryté vaříme 10-15 min.
- 6Z těsta na knedlíčky vytvarujeme 12 koulí. Vaříme je bez pokličky v dalším hrnci s osolenou vodou cca 5-8 min. Vyjmeme naběračkou.
- 7Nočky i knedlíčky rozdělíme do misek a podáváme zalité horkým hovězím vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.