Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu 125 ml vody s máslem, přidáme mouku, mícháme, dokud se neutvoří knedlík. Těsto odpalujeme, až se nechytá nádoby.
  • 2
    Poté ho vložíme do mísy a postupně přimícháme vejce. Zapracujeme sýr nakrájený na kostičky, osolíme, opepříme. Pomocí lžiček vypichujeme z těsta noky a smažíme je v rozehřátém oleji do zlatova. Noky vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 3
    Hrášek povaříme ve vývaru asi 5 minut, ochutíme sherry, osolíme a opepříme.
  • 4
    Polévku rozdělíme do talířů, přidáme noky a povrch posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.