Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky
35 min.
Ingredience
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrHovězí vývar základní
- 300gramůHrášek mražený
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSherry brandy
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePažitka
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu 125 ml vody s máslem, přidáme mouku, mícháme, dokud se neutvoří knedlík. Těsto odpalujeme, až se nechytá nádoby.
- 2Poté ho vložíme do mísy a postupně přimícháme vejce. Zapracujeme sýr nakrájený na kostičky, osolíme, opepříme. Pomocí lžiček vypichujeme z těsta noky a smažíme je v rozehřátém oleji do zlatova. Noky vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Hrášek povaříme ve vývaru asi 5 minut, ochutíme sherry, osolíme a opepříme.
- 4Polévku rozdělíme do talířů, přidáme noky a povrch posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.