Hovězí Wellington s hříbky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
39 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme. Podlijeme portským vínem a necháme 2 minuty povařit, nakonec přimícháme strouhanku, sůl a pepř. Hotovou směs pomocí ručního mixéru rozmixujeme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a osolené a opepřené maso na něm ze všech stran opékáme.
  • 4
    Na pomoučněném vále vyválíme do obdélníku listové těsto, potřeme ho hříbkovou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Opečené maso položíme na hříbkovou směs a zabalíme ho. Okraje pevně přitiskneme a vložíme do pekáče. Celý povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut. Po upečení maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočívat.
  • 6
    V kastrůlku přivedeme k varu hovězí vývar s červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. Pak omáčku zahustíme škrobem, osolíme a opepříme.
  • 7
    Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.