Hovězí Wellington s hříbky
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 3kusyCibulka jarní
- 250gramůHříbky čerstvé
- 100mililitrůVíno portské
- 50gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kilogramHovězí svíčková
- 600gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůVíno červené
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
39 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme. Podlijeme portským vínem a necháme 2 minuty povařit, nakonec přimícháme strouhanku, sůl a pepř. Hotovou směs pomocí ručního mixéru rozmixujeme.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a osolené a opepřené maso na něm ze všech stran opékáme.
- 4Na pomoučněném vále vyválíme do obdélníku listové těsto, potřeme ho hříbkovou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Opečené maso položíme na hříbkovou směs a zabalíme ho. Okraje pevně přitiskneme a vložíme do pekáče. Celý povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut. Po upečení maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočívat.
- 6V kastrůlku přivedeme k varu hovězí vývar s červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. Pak omáčku zahustíme škrobem, osolíme a opepříme.
- 7Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.