Hovězí závitek na zelenině
60 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 200gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůSlanina vepřová
- 60gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 4kusyPepř černý celý
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 40gramůŠunka dušená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.Šunku a očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a promícháme. Asi polovinu natřeme na připravené plátky, které zavineme a upevníme párátkem nebo nití.
- 2Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbylou zeleninu a koření, vložíme připravené maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme doměkka.
- 3Nakonec vyjmeme celé koření a šťávu zakapeme octem, nezahušťujeme ji.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.