Hovězí závitky na červeném víně s jablkem

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky, naloženou kapii nakrájíme na nudličky, v 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky hovězího bujónu.
  • 2
    Plátky masa víc naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Na plátek položíme 30 g sýra, třetinu jablka, třetinu kapie a jeden hřebíček. Každý jednotlivý plátek pevně zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.
  • 3
    V rendlíku rozpustíme slaninu a opečeme na ní závitky ze všech stran. Poté závitky podlijeme vínem a připraveným vývarem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.
  • 4
    Závitky vyjmeme, vytáhneme jehly a maso držíme na teple.
  • 5
    Do čistého rendlíku přecedíme omáčku a je-li třeba, osolíme ji a opepříme.
  • 6
    Závitky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.