Hovězí závitky na červeném víně s jablkem
105 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůSlanina vepřová
- 90gramůSýr Eidam cihla 30%
- 60gramůKapie sterilovaná
- 1kusJablka
- 3kusyHřebíček
- 250mililitrůVíno červené
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25kusBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky, naloženou kapii nakrájíme na nudličky, v 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky hovězího bujónu.
- 2Plátky masa víc naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Na plátek položíme 30 g sýra, třetinu jablka, třetinu kapie a jeden hřebíček. Každý jednotlivý plátek pevně zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.
- 3V rendlíku rozpustíme slaninu a opečeme na ní závitky ze všech stran. Poté závitky podlijeme vínem a připraveným vývarem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.
- 4Závitky vyjmeme, vytáhneme jehly a maso držíme na teple.
- 5Do čistého rendlíku přecedíme omáčku a je-li třeba, osolíme ji a opepříme.
- 6Závitky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.