Hovězí závitky na česneku
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůAnglická slanina
- 30gramůSádlo škvařené
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
513 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, stočíme do závitku a upevníme jehlami.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, vložíme závitky a zlehka je opečeme po všech stranách. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
- 3Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme závitky a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.