Hovězí závitky plněné sýrovou směsí
45 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžíceHořčice
- 3kusyRajčata
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceOlej olivový
- 2decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
883 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 3V míse rozmačkáme sýr a smícháme s petrželkou, dochutíme hořčicí a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme vývar, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 30 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem.
- 5Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům.
- 6Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.