Hovězí závitky plněné zelím
75 min.
Ingredience
- 425gramůZelí kysané
- 400gramůHovězí maso zadní
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 2kusyPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 3lžíceZakysaná smetana
- 2lžičkyHořčice
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme hořčicí, obložíme vymačkaným kysaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátky.
- 2Závitky zprudka opečeme po všech stranách na 2 lžících rozehřátého másla. Podlijeme vínem, pod pokličkou dusíme asi 45 minut.
- 3Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Papriky s jablky dusíme na rozehřátém másle cca 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
- 4Závitky vyjmeme, ve vydušené šťávě rozmícháme zakysanou smetanu.
- 5Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.