Hovězí závitky po bavorsku
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 200gramůVepřový bok
- 200gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 2kusyOkurky nakládané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
42 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme.
- 2Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky nakrájíme na kostičky. Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Vejce v misce rozšleháme. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- 3Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme.
- 4V pánvi vyškvaříme kostky bůčku a na tuku osmahneme polovinu cibule. Pak přidáme uvařené brambory a nakrájené okurky, opepříme a osolíme, vmícháme rozšlehané vajíčko a prohřejeme.
- 5Bramborovou směs rozprostřeme na plátky masa, ty stočíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami.
- 6Do pánve přilijeme olej a na něm osmahneme zbývající polovinu cibule. Potom vložíme závitky, zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem z Masoxu, přisypeme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Během dušení závitky poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je z pánve a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 7Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, kterou chvíli smažíme, pak přilijeme zbytek vývaru Masoxu a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Do pánve vrátíme masové závitky, vše prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.