Hovězí závitky s kysaným zelím a bezlepkovou klobásou
150 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice bezlepková
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůZelí kysané
- 40gramůKlobása bezlepková
- 20gramůAnglická slanina
- 2lžíceMouka bezlepková
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dva hovězí plátky z roštěnky omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso z každé strany osolíme, opepříme a plátky potřeme troškou bezlepkové hořčice. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.
- 2Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky. Klobásu rozkrojíme na 2 špalíčky.
- 3Na plátky masa položíme plátky anglické slaniny, pokrájenou cibuli s česnekem, zelí a špalíčky bezlepkové klobásy. Maso stočíme do závitků a dobře uzavřeme párátky. Závitky obalíme v bezlepkové mouce. V kastrolku rozpálíme olej a závitky zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme je 120 minut doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.