Hovězí závitky s paprikou a sušeným ovocem
75 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí plec
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5dekagramůŠunka parmská
- 8kusůŠvestky sušené
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceKerblík
- 1lžíceMed včelí
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1347 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
20 g
Sacharidy
268 g
Vláknina
30 g
Cukr
158 g
Postup přípravy
- 1Hovězí plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Do každého plátku vkládáme po jednom plátku parmské šunky, dvou sušených švestkách a pak maso zavineme a převážeme kuchyňskou nití. Takto připravíme 4 závitky. Na pánvi rozpálíme olej a hovězí závitky a na něm osmahneme. Zapékací misku vymažeme a vložíme do ní osmažené závitky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na větší kostky. Na pánvi, ve které jsme smažili závitky, osmahneme jarní cibulku společně s paprikou, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme kerblík, med, promícháme a necháme projít varem. Připravenou zeleninovou směs přidáme do zapékací misky k závitkům a 30 minut pečeme v předehřáté troubě. Poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.