Hovězí závitky s vejci a brambory
135 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 30gramůHořčice plnotučná
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na brambory
- 200gramůBrambory
- 400mililitrůVoda pitná
- Na vejce
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 3Plátky masa rozklepeme dotenka. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
- 4V míse promícháme brambory s vařenými vejci, přidáme syrové vejce a promícháme. Plátky osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a bramborovou náplní. Plátky zavineme a upevníme jehlami a jemně obalíme v mouce.
- 5V rendlíku zpěníme slaninu s cibulí, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme.
- 6Závitky podáváme s nepřecezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.