Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 4kusyOkurky nakládané
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky.
- 2Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
- 3V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme.
- 4Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
- 5Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
- 6Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.