Hovězí závitky se špenátem a ovčím sýrem
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1kusPaprika červená
- 75gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 75gramůZakysaná smetana
- 1špetkaCukr krupice
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžičkyHořčice
- 6lžicOlej rostlinný
- 250mililitrůVíno červené
- 1špetkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek ještě posypeme hořčičným semínkem.
- 2Očištěný a omytý špenát po okapání rozdělíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na nudličky, ovčí sýr rozdrobíme. Připravenými surovinami a lístky majoránky obložíme plátky masa, svineme do závitků, ovážeme nití nebo sepneme jehlami.
- 3Závitky opečeme po všech stranách v horkém oleji a podlijeme vroucím vývarem, do kterého postupně přiléváme víno. Zvolna dusíme přibližně 1,5 hodiny.
- 4Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.