Hovězí závitky se špenátem a žampiony

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme a omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a špenát na něm krátce podusíme.
  • 2
    Špenát osolíme, opepříme a vyjmeme z kastrolu. Vymačkáme z něj vodu a nasekáme nadrobno. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 3
    Zbytek oleje ohřejeme na pánvi a šalotku s česnekem a tymiánem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a podusíme. Podlijeme brandy, trochu povaříme, necháme zhoustnout a pak přimícháme limetkovou šťávu a máslo. Vše smícháme se špenátem, přidáme strouhaný sýr, zamícháme a dochutíme.
  • 4
    Plátky roštěnky omyjeme, potřeme náplní a stočíme do závitků. Zpevníme párátky a položíme do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud maso nezměkne.
  • 5
    Hovězí závitky nakrájíme na tenké plátky a podáváme. Jako přílohu můžeme podávat pečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.