Hovězí závitky se zeleninou
135 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí kýta
- 400gramůCeler bulvový
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůPórek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 450mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
27 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plátky kýty dáme mezi dva mikrotenové sáčky a rozklepeme je na sílu 3 mm. Osolíme je a opepříme. Rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, pórek a zprudka je 1 minutu smažíme. Dochutíme pepřem a solí, zeleninu vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Zeleninu rozdělíme na plátky masa, stočíme a závitky spojíme párátky.
- 3Závitky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepneme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a závitky na něm 5-7 minut dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
- 4Do pánve dáme cibuli a česnek a jen je zpěníme. Přisypeme zbylou mouku, 1 minutu mícháme a smažíme. Postupně přidáváme vývar, podle chuti sůl a pepř, omáčku přivedeme k varu a průběžně promícháváme a povaříme.
- 5Do pánve vrátíme závitky, přivedeme k varu, přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme. Vyjmeme závitky, odstraníme z nich párátka, nakrájíme je na plátky a narovnáme na talíře. Omáčku prolisujeme sítem a podáváme se závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.