Hrachová kaše se smaženou cibulkou
55 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 750gramůHrách loupaný
- 1litrVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramMajoránka
- 20gramůČesnek
- 20gramůSůl
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
872 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přebereme, několikrát propláchneme tekoucí vodou, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme bobtnat v chladničce.
- 2Potom hrách uvaříme doměkka.
- 3Uvařený hrách najemno umeleme nebo prolisujeme, okořeníme majoránkou, pepřem, česnekem rozetřeným se solí, rozředíme horkým vývarem a podle potřeby přisolíme. Za stálého míchání krátce povaříme.
- 4Hrachovou kaši podáváme omaštěnou s jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.