Hrachová kaše zapečená se zelím
85 min.
Ingredience
- 250gramůHrách
- 250gramůZelí kysané
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 20gramůStrouhanka
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
558 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách uvaříme doměkka, slijeme vodu, osolíme, opepříme a rozmixujeme na kaši. Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme a přimícháme do kaše. Naředíme rajčatovou šťávou, pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, nalijeme do něj hrachovou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.