Hrachová omáčka
25 min.
Ingredience
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůBujón houbový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůHrách loupaný
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme.
- 2Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou.
- 3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.