Hrachová polévka s chlebem

100 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
951 mg
Cukr
904 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočený hrách slijeme, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu. Přidáme natrhaný starší chléb bez kůrky, osolíme, opepříme, přisypeme kostičky uzeného masa nebo klobásy a vaříme nejméně 1 hodinu. Chléb musí být úplně rozvařený, čímž se polévka zahustí bez použití jíšky.
  • 2
    Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme a přilijeme do polévky, ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, ještě chvíli povaříme a odstavíme.
  • 3
    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.