Hrachová polévka s chlebem
100 min.
Ingredience
- 300gramůHrách
- 1200mililitrůVoda pitná
- 200gramůChléb konzumní
- 100gramůVepřová uzená plec
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
9 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
951 mg
Cukr
904 mg
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách slijeme, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu. Přidáme natrhaný starší chléb bez kůrky, osolíme, opepříme, přisypeme kostičky uzeného masa nebo klobásy a vaříme nejméně 1 hodinu. Chléb musí být úplně rozvařený, čímž se polévka zahustí bez použití jíšky.
- 2Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme a přilijeme do polévky, ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, ještě chvíli povaříme a odstavíme.
- 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.