Hrachová polévka s majoránkou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrach očistíme od nečistot, propláchneme pod tekoucí studenou vodou. V hrnci ve 2,5 l studené vody necháme hrách namáčet celou noc. Hrách scedíme a v čerstvých 1,5 l vody spolu se zeleninou povaříme do měkka. Následovně v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou a vlijeme do uvařeného hrachu. Vše dobře ponorným mixérem rozmixujeme a za občasného promíchání přivedeme k varu. Před dovařením polévku osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zamícháme, odstavíme ze sporáku.
  • 2
    Před podáváním polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Hrachová polévka s majoránkou
Polévka byla výborná. Vařila jsem ji ze žlutého hrachu s čerstvou kořenovou zeleninou. Především se oblizovaly moje děti 🙂