Hrachová polévka s mátou
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3plátkyAnglická slanina
- 450gramůHrách loupaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáta
- 140mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePažitka
- 1litrVoda pitná
- 2kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, smažíme asi 2 až 3 minuty, poté přidáme jarní cibulku, přiklopíme poklicí, restujeme na mírném plameni asi 5 minut a průběžně mícháme.
- 2Povaříme si loupaný hrách asi 10 minut v 1 litru vody, kterou osolíme, opepříme a vaříme, dokud hrách není měkký. Hrách poté rozmixujeme s většinou smetany a s mátou.
- 3Vrátíme polévku do pánve a ohřejeme, ale už nevaříme. Nalijeme do talířů, pokapeme smetanou a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.